domingo, 31 de julio de 2011

EXCURSIÓ SANT JUST-CASTELLCIURÓ

Excursió 30 juliol 2011

"Can Melis", Sant Just a "Castellciuró", Molins de Rei.-

Arribada en cotxe a la Rambla de Sant Just per començar la caminada a les 11.00 hores.-

La meva pretensió es pujar fins a dalt del camí que puja per darrera de "Can Melis", i pel camí de Santa Creu d´Olorda.  Després sortir per Castellciuró, tornar en RENFE fins a Cornellà i fins a Sant Just amb el TRAM.

Tota aquesta idea surt d´una bogeria de joventut que ens va portar a mi, i a tres amics més, a fer el camí de la ctra de Molins, des de Sant Pere Martir fins a Santa Creu d´Olorda, i després la tornada pels turons de la Questió, la Coscollera i la Trina, va ser un dia esgotador i anguniós, després d´aquell esforç volia tornar a fer el camí de Santa Creu, solucionant la sortida fallida d´aquell dia, i si,  aquesta vegada ha sigut tot més fàcil.

11.00 sortida de la Rambla Sant Just.

11.15 arribada "Can Melis", en aquest punt comença la pujada!!, una mitja horeta d´esforç continuat.



11.40 arribada a dalt, a la "Penya del Moro", per fi!.  Tombo a mà esquerra uns 50 metres i en aquest punt veig que s´ha d´estar atent, el desviament és entre dos olivos que hi ha en el camí que surt a mà dreta, i que està indicat com a camí cap a "Font del Broll", "Santa Creu d´Olorda".



12.05 camí una mica estret al començament, i després!, vaig escollir el camí cap a la Font, però no vaig trobar-la.  Després d´uns 10´ el camí surt a una pista ample en l´encreuament de baixada cap a la Salut, jo havia de pujar, encara no podem descansar! 




12.30 arribada a Sta. Margarida, al fons de la Vall, vorejant la carena del davant del "Puig d´Olorda".



12.40 arribada a la "Torre del Bisbe", no havia estat mai més lluny en aquesta fita, bonica casa amb gos inclós, descans per fer un most!



12.50 comença la part difícil del camí, la pujada de Sant Just no ha sigut res!, el torrent de "Can Ferriol", fins les escales de Santa Creu d´Olorda es una matada!, el que passa es que només són 40 minuts, bona nota al cartell senyalitzador indicant temps de camí per cada opció d´arribada.


Penjo unes fotos de la font de Can Ferriol, a mig camí, que es un lloc de descans molt agradable.











13.20 arribada a Santa Creu, ventada i menjar, una mica d´embutit i fruita.



14.00 començo la baixada content cap a Molins, al costat de la cantera de pissarra, banda contraria del recinte, respecte al d´arribada des de Sant Just.

14.10 "Can Portell", haig de vindre amb la dona a menjar!!



14.20 "Can Ribes", tot fa baixada, que be!!



14.30 "Can Vilagut"



14.40 "Castellciuró", fita aconseguida en 3 hores y mitja, no ha sigut massa difícil.



Fins la propera!!