jueves, 10 de mayo de 2012

Festes de Badalona, maig


ANY 2012.-


Festes de Badalona un any més, i aqui hi som!!, al BADAGEGANTS, que l´any passat no hi vàrem poder veure, sempre animat de families amb els nens a la plaça de la Plana, cridant i fent corredisses, que es una cercavila de gegants sense canalla?, i aquest any celebrant el 30é aniversari dels gegants moros, la Brunel.la i el Ripal, amb els seus padrins, els gegants del Pí de BCN, els gegants de La Ràpita, de Vilassar de Dalt, de la Roca, de Caldes d´Estrach, i  totes les escoles de la ciutat, amb els seus gegants i gegantons, i els anfitrions l´Anastasi i la Maria, cuidats aques any pels nens de l´escola Progrés, els seus gegantons s´entén!!.


PD.  LA COLLA DE GEGANTERS DE BADALONA ESTÀ CERCANT DINERS PER RESTAURAR ELS CAPS DELS GEGANTS MOROS DE LA CIUTAT, ARA, APROFITANT EL SEU ANIVERSARI ESTA FENT RIFES I BUSQUEN PATROCINADORS, JA SABEU!!




L´Odó, l´Emma i el Jofre de la Roca del Vallés

nota del seu blog i de la seva participació a la festa




gegants de la Ràpita





gegants Caldes, Busquets, Fàtima i Nano

A la plaça de la Plana la rotllana feta!!, nens amb  mocador i mares a l´aguait


el Mustafá i la Elisenda del Pí


El Ripal i la Brunel.la vàren ballar el ball d´aniversari amb música de la Silvia Pérez Cruz "Vestida de nit"



Vall d´Aniversari dels gegants moros "Vestida de Nit"


Renaixement Geganter


FESTA A BAIX MAR

Aquest any ha sigut una altra vegada, com cada any, la sardinada de recaudació del cap de setmana després de les festes de maig, acompanyats del grup "Port Vell" de Barcelona, que ha fet una bona cantada a la fresca, previa d´aquests dies abans del calor d´estiu que ja vé.

La estampa dels badalonins a la platja, amb el sopar i les sardines, sempre es gratificant, i ara, el cap de setmana que vé cap a la Font Màgica i Sants, per escoltar bones haveneres un altre cop.

Espero que hagin fet una bona recaudació per la "Festa del Badiu" de l´any 2013, farà falta, si ningú ho remedia....






Añadir leyenda





any 2014.-

Un any sense passar per Festa Major per Badalona es massa temps, després sempre hi ha la possibilitat de fer-ho per festes d´estiu, però són poques i poc lluides, així que aquest any no perdonem i acomplint visita.

Primer van estar el dissabte dia 7 de maig, abans de la Nit de Sant Anastasi, dissabte 10 de maig, veient la passada dels Miquelets de Badalona, acompanyats dels hússars de Moià, ciutat de neixement de Rafael de Casanova, i la "Coronel.la" de Barcelona.  Com ja sabeu el 2014 es celebra el 400-ens Aniversari de la diada de l´onze de setembre, i aquestes representacions sovintejen per tota Catalunya, un escamot fa de defensors de Barcelona, i l´altre de tropa Borbònica, i després de la desfilada s´enfronten entre ells en un batalla simbòlica.

El dia va ser meravellós i van agafar força sol a la visita que després van retre a la "Festa del Badiu", al parc de Can Solei, organitzada per totes les Entitats i Associacions Culturals de Badalona, per homenatjar la canallla.


la "Coronel.la" de BCN

El dimoni va ser cremat i retransmet per Telebadalona, amb molt de detall i ben presentat com cada any, que fariem sense televisions locals a Catalunya per poder seguir aquest tipus d´esdeveniments i noticies populars.

Focs d´artifici com sempre, amb música del 80´s, i abans la cercavila de comparses culturals, l´acte sacramental del co-patró de Badalona enfrontant-se als dimonis banyuts i peluts, i el ball de l´Àliga per acabar i donar pas al piromusical preceptiu, van ser l´avantsala i preparació d´acte tant tradicional ja a la ciutat, encara que tan sols tingui uns 65 anys d´antiguitat.



El guanyador d´aquest any va ser l´ Àngel Martín, vecino de Badalona de 53 años y aficionado al dibujo, la arquitectura y la ilustración.
4
 

Els gegants van quedar pels dies 10 i 18 de maig, amb el Badagegants a la plaça de la Plana, i el Faldilles enlaire a la plaça Fonts i Cussó, també actes tradicionals a les festes de maig, l´Anastasi, la Badamar, la Dimonieta, figures que van restar aquestes setmanes exposades a la Casa Consistorial per ser vistes per tothom a la ciutat, preferentment canalla.


Geganta Brunel.la

els gegants de l´escola Jungfrau de Badalona

la "Dimonieta", feta per ser portada per dones

l´Àliga cerimonial badalonina

EL "Faldilles enlaire", a on s´hi fan tots el balls de colla de la ciutat per mostrar al nombrós públic va ser acompanyat per la colla de "Cavallets cotonaires" de la BCN nostra.







També vam poder disfrutar de la tarda de Jotas organitzada per l´Associació de la ciutat, i el concert de la Banda Sinfònica de Badalona, amb molt de futur, com van demostrar els nens de 5 anys que van actuar tocant la trompeta dalt l´escenari, els dies 17 i 18 per la nit a la plaça de la Plana.


I com a últim acte de la festa que hem pogut visitat aquest dia 24 de maig, tenim les fotos de la BaTOCona, amb els grups;  "els Bufons del Toc", el "Grup de percussió dels Diables Kapaoltis", el "Clan Suricato", la colla "Pugui-Pugui" de l’escola Salvador Espriu, els Diables de Badalona, els Diables d’Argentona i els Diables folls de Palafolls.

Van sortir de la plaça Pompeu Fabra en rua pel carrer del Mar i van acabar fent una batucada conjunta en son de conga al davant del monument de Roca i Pi

colla convidada al carrer del Mar


El bufons del Toc al carrer Mercé