lunes, 16 de septiembre de 2013

EL RACO MEL MEU SECRET A COLLSEROLA, Font de Sant Pau


camí per anar i tornar a la font de Sant Pau des de la Flor de Maig a la ctra de Cerdanyola, passant pel centre d´interpretació de Can Coll i el camí cap a la font del Caçador i Can Catà.



descripció minut a minut.....


1.- deixem el cotxe en la confluència del cami-pista cap a Can Borrell i la ctra de Cerdanyola, una mica més amunt de Flor de Maig, l´actual centre d´acollida per nens discapacitats i antigament hort de la cooperativa obrera del barri de Sant Martí, Poble Nou.

seguim un corriol al marge esquerre de la carretera paral.lel al seu traçat i arribem a Flor de Maig en 5 minuts.

Patronat Flor de Maig, entrada

començament pista a la dreta de la entrada

cartell indicador font de Sant Pau.

2. Trobem una desviació només enfilar la rampa d´accés al centre, a la dreta, fotografies anteriors, i entrem a la pista que porta cap a la part posterior del centre.

entrada posterior

pista i desviament una mica més avall cap a la font

entrada a la pista secundaria ombrìvola
3. dos minuts més i trobem la desviació, ben indicada, cap a la font, en un desviament a mà dreta, la pista se´ns presenta a la fresca i evocadora


entrada cap a les escales de baixada a la font

escales

banc de la font i al fons l´accés a la continuació del camí

petita paret practicable

angle contrari i riera natural

font d´aigua

4. sortim de la font per la paret de pedra cap a unes escales amagades a la part superior de la riera, que ens portem a una petita pista entre alzines.






5. les escales arriben a un cartell que ens indica ja el centre d´interpretació, la pista es estreta però molt planera, i sense bardisses que ens dificultin fer camí cap al nord.




6. deixem un camí a dreta i un altre a esquerra, i per fi trobem els camins marcats pel centre d´interpretació al seus voltants, al davant arribem a la pista que baixa cap al pantà de Can Coll. (20 minuts)

pista ampla cap al centre d´interpretació

centre d´Interpretació al fons

pantà del costat amb fauna viva amagada

pantà 2

pantà 3

7. seguim una pista a l´esquerra que baixa cap a Cerdanyola i la riera de Sant Cugat, només agafar la pista tombem a mà dreta per anar a la masia de Can Coll, per la qual entrada sortim. 5 minuts. 

http://www.parcnaturalcollserola.cat/pdfs/accesCancoll.pdf

Can Coll

pati entrada Can Coll

centre de lleure de Can Coll


vista des de la ctra.


8. arribem al centre de lleure a l´altra banda de la carretera. total uns 30 minuts

9. la tornada la fem per l´altra banda de la carretera, per una pista que puja cap a Can Cerdà i la font del Caçador, en uns 20 minuts trobem el desviament cap a la riera que ens retorna a la Flor de Maig i la ctra de Cerdanyola.