jueves, 1 de septiembre de 2016

de VILAFRANCA a LA MUNTANYETA (st. Miquel d´Olèrdola)

Surto de l´estació de Vilafranca i tombo direcció sud-est, pel ptge. dels Trolls i el C. de la Mare Ràfols (màrtir del setge de Saragossa durant la Guerra de la Independència, i protectora de malalts al Pilar, que va nèixer a Vilafranca, en el lloc que passarem durant la caminada)

Arribo camp polsos, pista ampla i roca solta, començo a veure vinyes, creuo la N-340 per pont i passo al costat del convent-casa de la Mare Ràfols (maco edifici), passo a continuació pel costat d´una antiga riera que donava servei a un antic molí i el seu pont antic.





Creuo la A-7 a l´alçada del punt d´intersecció de l´AP 7 i la C-15 cap a Vilanova, la que baixa de Saragossa i la que vé de Tarragona, pujo en 800 metres a una petita urbanització que guarda l´especimen de pi blanc dit de "la Serreta".









Baixo seguint una ctra que desemboca en la desviació cap a Sant Pere Molanta, asfalt en aquest tram llarg.  

Creuo la intersecció i tombo a la dreta cap als camps de vinyes que es veuen en la part baixa i el poble de Sant Miquel d´Olèrdola que es veu a l´oest.

Arriba la part més divertida del viatge, el pas al costat de l´ermita del Sant Sepulcre, del segle XI, i de les masies vinícoles del costat, saludo algún pagés que passa amb el tractor i trobo ombra, encara que trepitjo asfalt ja fa massa temps.



Sant Miquel d´Olèrdola


sant sepulcre


antiga ermita del segle XI


molí a continuació en la baixada

Després del trajecte en baixada vé una pujadeta que acaba a l´alçada de la C-15 i la glorieta d´accés al poble de Sant Miquel.

Allà trobem el vial del GR-92 tram 3 que vé del Garraf i va cap al conjunt històric monumental de la part alta de la muntanya que alviro rera el poble.

Trobem el restaurant especialitzat en conill, amb aparcament propi, l´Ajuntament i el primer cartell de la "Ruta de l´aigua i del vi" (també veig la parada del bus que porta cap a Vilafranca de tornada).

La ruta circular que pujar per terreny pedregós, típic del Garraf, cap al conjunt monumental sembla feixuga a ple Sol, es ben entrat migdia, i prefereixo pujar 2 kms per la ctra. que surt de Sant Miquel cap a l´oest en direcció al cementiri per fer un most a la "Muntanyeta".

Final del camí i tornada.

TOTAL: 2 hores
DISTÀNCIA: 6 kms.

http://www.olerdola.cat/coneixer-olerdola/passejades-per-olerdola/RutadelAiguaidelVi.pdf



masia en la ctra de pujada cap a "la Muntanyeta"


http://www.vilafranca.org/doc/doc_11982552_1.pdf