jueves, 25 de agosto de 2011

EXCURSIÓ TORRENT DE "CAN CODONYERS"

excursión Torrent de "Can Codonyers"

Vessant nord Collserola
Paral.lel al GR 173 (en la seva tornada)
Tram Cerdanyola-Sant Cugat del Vallés.
23-8-2011
sortida 12.45 hores
arribada 15.03 hores
Inici al costat"Patronat Flor de Maig", cadena barrada i cap amunt!!.
DETALL RÒTUL, Font de Sant Pau (visitada al començament), Can Coll (destí de la primera part de la caminada d´avui), i turó de la Torrefera (referéncia segregada per altra ocasió).Baixada a la Font de Sant Pau, ben indicada a poc de començar.Quina foto més bucòlica, l´aigua fresca!!


direcció primera part: "Torre Cendrera", "Sant Cugat"


Detall segona direcció:  "Can Codonyers", "Can Coll" (no agafar cap a) "Can Borrel","Hípiques". Masia abandonada, inici desviament pista principal

Nota:
A l´arribar a aquesta fita, tenim un altre trencall que baixa a les bòbiles del sud de Cerdanyola, es la pista principal, que després torna a pujar cami de Can Codonyers i segueix cap a Can Coll.

El camí s´estreta!!

S´interna a dins el sotobosc i comença a davallar, una mica, entre restes de pas de senglars i troncs caiguts, bona matèria per fer biomassa!!, al final una pujada, senyalada amb la direcció "Flor de Maig", ens fa tornar al camí principal ja passades les fites de "Can Cendrera" i "Can Codonyers".Foto d´un bassal remogut per ullals de senglar, un parell d´ells passen davant meu!!


Cartell que trobareu de tornada al camí principal, heu d´agafar cap a "Can Coll" i "Cerdanyola"


Llac del edifici d´educació de "Can Coll", la vista més maca del dia!!.


Per seguir, el camí a mà dreta del centre d´educació porta, rodejant el complexe, cap a la bòbila que hi ha al darrera, també, (descobert més tard), es pot arribar a la carretera pel camí que rodeja el llac pel costat esquerre.


Arribada a la bòbila de "Can Coll"

Al darrera de la construcció, que ha perdut la xemeneia, es troba l´accés a l´area de lleure

Final del recorregut.

Avui arribo, per fi!!, a un lloc que no m´esperava a dins de l´àrea de lleure de "Can Coll", a tocar de la carretera de Cerdanyola, i del terme municipal, una mena de presa entre
els torrents de "Can Cerdà" i de "Can Codina".La caseta de la primera foto sembla una casa de registre de bombes, per abastir, pot ser??, la bòvila de l´altre banda de la carretera, la presa es maca i em fa sentir com si estigués 
al costat d´una obra feta per l´home però decorada per la natura, igual que les que hi han tot a lo llarg del Llobregat, per donar força motriu a les màquines de les antigues colònies 
téxtils, fins i tot n´hi ha una palanca,......anyoro l´excursió feta l´any 2006 per la "Ruta de les Colònies".
La tornada està ben indicada per l´altra banda de la carretera cami de "Can Cerdà", a 300 metres està el desviament cap a "Flor de Maig".


------------------------------------------------------------------------------

ANEXE:

Avui he completat el recorregut des del costat de Cerdanyola,  carrer d´Horta, fins a "Sant Iscle", uns altres 40 minuts de camí planer i ample, just a mig camí es troba el desviament cap la riera de Can Codina i l´àrea de lleura de "Can Coll", i a l´altre banda tenim els accesos cap al cementiri de Collserola.

El més macu es la masia de "Can Catà", a mitja horeta de Cerdanyola, que es la porta d´entrada, llàstima no tenir temps!, cap al recorregut per dins la reserva natural del "Bosc Gran" i les fonts "Nova" i "Vella", 35 minuts adicionals, però que tan sols es poden recòrrer el primer i el tercer diumenge de mes.

El camí puja cap al Portal de Valldaura, però comença a fer pujadeta a partir de "Can Fermí", passat l´ermita de"Sant Iscle de les Freixes", que durant la setmana està tancada.
"Can Catà"

"Sta Maria de les Freixes"

No hay comentarios: