lunes, 1 de junio de 2015

ARENYS DE MUNT-SANTUARI CORREDOR-LLINARS DEL VALLÉS



ruta que passa per dos llocs emblemàtics del parc del Montnegre Corredor, el Santuari de Lurdes i el del Corredor, a mig camí de la primera pujada trobem la font de la Figuerassa, de bona aigua ferruginosa,més endavant la creu de Rupit, trobada a l´entrada d´un gran mas muntanyenc, i en la baixada la masia de Ca l´Arenes, torrentera del mateix nom i restes de la Via Augusta.


Sortim de la parada de bus que uneix Arenys de Mar i Arenys de Munt.  Al principi pujem pel costat de la carretera d´accés que porta al Santuari de la Verge de Lurdes d´Arenys de Munt, fem foto al davant de l´altar i comencem una pujadeta tendida entre alzines sureres, gatell i marduix, algun cirerer i pins, seguint el GR-83.  











A l´arribar a la font de la Figuerassa prenem un glop i enfilem per pujada costeruda, que es transforma en pista ampla aviat, fins arribar amb l´encreuament del GR-92 que vé de Vallgorguina .  



Font de la Figuerassa


Creu de Rupit

vistes del Montseny
encreuament amb el GR-92




Descans al Santuari del Corredor. 







Començament de la baixada que porta a l´àrea de lleure seguint el mateix GR-92.   Darrera de la masia de Ca l´Arenes prenem un corriol que davalla pel costat esquerre de la torrentera del mateix nom (tingueu cura i vigileu no passeu el cartell que indica el revolt a esquerres direcció Llinars!!, no hem d´arribar al Dolmen). 






 Després d´una horeta i mitja de baixada arribem a un pont que passa per sota l´autopista i ens porta a Ca l´Adrià, mas que trobem tot just sortir del pont a ma esquerra, fem un descans, i continuem pel costat dret de l´autopista, tot passant per Vilalba Saserra, i just pel cami que feia la Via Augusta romana, veiem algún mas esplèndid amb camps al davant plantats de blat, un roure magestuós i una creu d´encreuament de camins molt antiga i molt malmesa pel temps, al final arribem a Llinars del Vallés a on agafem el tren de tornada. 



Can Colomer



creu de terme i encreuament camins al costat de la Via Augusta



Temps de passada.

Sortida Arenys de Munt: 10,25 hores.

Santuari Lurdes:             11.00 h.
font Figuerassa               12.00 h.
Creu Rupit                      13.00 h.
Santuari Corredor            14.00 h
TOTAL  ANADA                3 h. 30´

sortida Corredor              16.00 h.

Ca l´Arenes                     16.35 h.
Ca l Adrià                        18.30 h.
estació Llinars                 19.30 h.
TOTAL TORNADA             3 h 30`

TOTAL CAMINADA  7 HORES ( 21 kms).