sábado, 17 de noviembre de 2012

24é Marató de Cinema Fantàstic i de Terror de Sants

Cotxeres de Sants, setmana del 12 al 18 de novembre, poc després de la Vaga General muntada pels Sindicats contra les retallades, com sempre ninguneada pel Govern, poc abans de les votacións generals al Parlament català, amb l´Independentisme més actiu que mai, les PAH´S cabrejades per la recent mesura, insuficient, presa pel Govern central, en tant en quant quedaràn fora dels desnonaments la gent amb menys ingressos durant dos anys, i el mateix dia que a Can Vies volien treure la gent de dintre del centre social, per situar-nos cronològicament i presencialment.
 
Aquest va ser la setmana en la que vaig anar a veure la sessió de divendres que es corresponia amb la 14ª edició del concurs de curts Fantàstics i de Terror de Sants, i la sorpresa va ser molt grata, ja que l´ambient que es respirava a l´interior era de jovent rabent, amb ganes de gresca i de disfrutar de l´aportació de frescura que donava el visionament dels films de la final de curts, amb l´entrega de premis respectiva.
 








 
 
La sessió estava molt ben ambientada, com es pot veure a les fotos, amb un gran espai accessori dedicat a barra de bar (birres a 1.50 €, i bocates), l´entrada a la final de curts era de 3€, zona de venda d´articles relacionats amb el món del terror, i una gran zona construida per la gent "Mex Cat" (Associació Cultural Mexicano Catalana), que es composava de expo de Catrines, que com em va explicar un noi mexicà molt simpàtic, són les petites figures cadavèriques que treuen al carrer la gent del centre de Mèxic, especialment, per tots sants i que, juntament amb el menjar que custodien, fan honor als seus difunts, que aquella nit s´atipen amb tot lo exposat, després els vius poden correspondre al convit, també hi havia concurs, en el que et donaven 1 birra mexicana per cada kilo que pesés el guanyador, art cadavèric i publicitat de les activitats de
l´associació. (www.bcnvivemexico.com, www.mexcat.org).
 
Doncs a l´hora convinguda va començar la sessió, projectada en pantalla gran i composada de quatre seccions amb 5 curts cadascuna (1 d´ells el guanyador de la sèrie).
 
CURT ANIMACIÓ.-
Molta qualitat en curts d´animació 3D, muntatges fotogràfics, i maquetes animades.
Em va agradar molt "EL CASTIGO", DE Nelson Fernandes (Portugal), en el que una nena de cartró va ser devorada per un arbre.
 
I sobretot el guanyador "EL VENEDOR DE FUM", curt d´animació en que un marxant ven meravelles als petits habitants d´un poble a la plaça major, per després perdre´s en quimeres de fum tota la il.lusió produïda, menys els diners, es clar!, de Jaime Maestro (Valencia)
 
CURT CURT.-
Aqui va començar la mostra de cine de terror, ratllant el gore.
 
El dedicat a dos comensals que es dediquen a menjar parts del seu cos per poder passar la Crisi va ser impactant "CAPIBALISMO", de Pablo Díaz i Blanca Madrid (Ciutat Real).
 
El guanyador "LA PIÑATA", un curt sorprenent en que una compradora compulsiva decideix donar una moneda a una estatua pública vestida de boxejador, i rep un cop a la cara davant la mirada de un munt d´espectadors, director Manuel Arija.
 
 
 
En aquest apartat va destacar "LA CRUZ", protagonitzat pels actors de la sèrie d´antena 3 ("El secreto de Puente Viejo"), en que un pare passa d´ensenyar a la seva filla a conduïr a matar mare, filla, a si mateix i a un poli també conegut, el legionari de confiança del general Garba a "Imperium", curt del director Alberto Evangelio.
 
CURT EN CATALÀ.-
ara si, aquesta secció va ser GORE total.
 
"EL FIL D´ARIADNA", una noieta maqueta i escultòrica guia amb el seu fil de llana un amant a la seva mort (Robert Rabanal).
 
"RATES" un gangster intenta matar un "xivato" i mentre descubreix la infidelitat de la seva dona (Javi Pueyo).
 
"GRAWEMAX" un assaig de tortura al teatre acava en mort i terror (Albert Pueyo Salvadó).
 
"EL ELECTRICISTA" un boig que va a casa dels co-protagonistes es pressenta com això, un electricista al que li agrada el pa amb mantega, gore total (Sergi Sánchez).
 
"TEONOMICÓN" un conte de Teo i un Xuqui especial fan de fil conductor d´una història amb molt de ketchup per dintre (Toni Garcia Crespo). GUANYADOR FINAL, amb aclamació final.

CURT CHICHA CUTRE.-
Secció molt esperada per l´audiència que consisteix en això que diu "teta i cutrismo".
 
La millor pel.lícula va ser "GIRE A LA IZQUIERDA", en la que un conductor, guiat per un tomb-tomb, va aixafant gent per la carretera, amb el seu afany de trobar després el camí de tornada (Paulo Morgue).
 
I ara faré menció al meu curt preferit de la nit, que va ésser "EL WARGH", fet per un andalús, no podia ser de cap altra manera, una vomitona en pla industrial, jajaja (Curro Cruz).
 
Total, una nit fins a les 12, després feien "The col.lector" de Marcus Dunstan per arrodonir fins les dues, amb soroll, bons curts, bona cervesa i una bona recomanació per l´any que bé.