miércoles, 30 de agosto de 2017

CASTELL OLÈRDOLA


arribada parking sortida (Sant Miquel Olèrdola-ruta de les fonts)--8.45 h.

pujada pel congost humit cap al cementiri, sentit sud, i accés a la ctra accés des de la c-15 al castell d´Olèrdola, després tombo cap al nord i ressegueixo el camí del GR-92-3 de pujada al castell.


TOTAL 3 HORES I PICO Y 11 KMS.






cementiri de St. Miquel

pujada no molt feixuga, pas per la font de FONTANILLES, i arribada al cim del turó calcari, vistes maques de la vall de Vilafranca i Montserrat de fons (tres quarts d´hora de camí).

Baixada pel CAMI DE LA SEGUERA, encerclat de cingles i baumes de pedra calcària, el paisatge m´acompanya feliçment, terra fertil, alguna figuera i vegetació típica del Garraf.  Primera part feta sota la pluja dèbil.


cartell indicant el pas del GR 92-3


bassa de la font de FONTANILLES

font de FONTANILLES










cabanya de pedra seca del Garraf
al lloc a on el camí enfila cap a l´est
seguint la SEGUERA



paret calcària

camí humit de la RUTA DE L´AIGUA


trobo el camí del cementiri i busco a la meva esquerra (oest), la pujada pel TRENCAOUS, la trobo passada la boscària que hi ha a mig camí del curs d´aigua que circula a la meva dreta, i faig la pujada d´una horeta fins al cim del davant del castell, que encara no havia vist (1 hora i mitja de camí fins a trobar la pujada).

el pis es de pedra viva, amb clocs meteoritzats per l´aigua de pluja, vaig trobant bardissers i em faig mal a les cames, però la pujada, les vistes al mateix costat del fil de la cinglera, i la finca de cavalls que hi trobo a mig camí, em fam de recompensa.


CASTELL A DALT DEL TURÓ
per primera vegada veig el meu destí d´avui,
he fet tot aquest camí sense veure-ho!!

el TRENCAOUS a l´esquerra

pis del TRECAOUS

vistes altre vegada de Vilafranca


castell a l´altra banda del cortat

Trobo a la part oest el camí de sortida a la pista que baixa als accessos al cim del Castell, però, ja cansat, tombo al nord, i baixo fins a la finca de ceps que hi ha abaix (2 hores i tres quarts).

Arribo a la ctra que puja de Sant Miquel a la MUNTANYETA, i faig l´últim camí del dia al costat de la cinglera que tinc a la meva dreta quan arribo a l´encreuament.


naus de la finca de raïm

ceps