lunes, 15 de octubre de 2012

AMB "ELS BLAUS" PER LA BUDELLERA


excursió de 8 kms. total
nivell baix
recorregut: Vallvidrera-Tibidabo-camins de la Budellera-Pantà de Vallvidrera-Can Saurò

Sortim a les 9.15 hores de la plaça al davant de l´estació superior del Funicular de Vallvidrera, Dia clar després de la pluja, bona temperatura, 443 persones apuntades amb dret a esmorçar al Tibidabo i amb assegurança inclosa per tan sols 2.50€, i tot organitzat per la penya excursionista "Els Blaus" de Sarrià que avui acava les seves festes (http://www.elsblaus.cat/), bones cames i bones cares arreu, gent gran, petita, jove, de tota BCN i poblacions properes, AMANTS DE COLLSEROLA tots.

Ens trobem tres "UOLALEROS" irreductibles (asidus de les activitats proposades a la pàgina de trobades més "dicharachera"· de Barrio Sésamo) , la Maite, el Nico, que ens ha muntat la sortida, i jo mateix, i posem les cames en marxa a l´hora exacta.

Pujada per dins del poble camí de la Budellera en cua, remuntant cap a la torre de comuncacions i a les vistes de l´esglèsia del Tibidabo.



foto volguda per mi amb el Sagrat Cor de fons, i els meus companys



La pujada al Tibidabo es fa curta, però arribem amb gana, la gent de la penya excursionista ens rep a tots a la gran explanada amb entrepans de pernil i ampolles d´aigua, fem 20´ de descans asseguts a les maques escales de l´esglèsia, que ens dona temps per conèixer-nos millor, Maite i Nico és la primera vegada que es troben!.

cua en la baixada del carrer asfaltat de sortida del Tibidabo
cap a el camí ample al Puig

Nico s´ha fet una bona el dissabte per Aiguafreda i el Montseny, i sembla mentida!, encara té ganes de més marxa, envejable!, la baixada cap als Itineraris de la Budellera es relliscosa, l´aigua de divendres ha deixat el terra de pissarra com una pista de patinatge, els nens fan una mica de por perquè no prenguin mal, però la guàrdia urbana ha senaylitzat el camí i ha posat una corda per guiar la baixada.
 

Nico, l´home de les Voll Damm!!, bona companyia per anar
de caminada a on sigui!!

baixant pels recorreguts de la Budellera amb Maite


Després d´una baixada ràpida arribem al revolt de les Monges, a on un guàrdia ens dona pas alternatiu amb els cotxes que pugen de Sant Cugat per les Planes, enfilem el camí de l´àrea de lleure de Sta. Maria de Vallvidrera i trobem la font de Santa Bàrbara, amb una aigua bona i sense savor, la font sirà la mateixa que la de Sant Ramon, suposo!!, omplo la cantimplora i paro a fer unes fotos per publicar  al blog.  Els meus companys s´en van tot sols, aquests parlant s´han oblidat de mi!!, agafo embranzida i una mica més endavant els faig una repasada, em trobo a l´Alex, de 9 anyets que va tot sol i té set, li paso la cantimplora i aquest homenet em deixa envejat de la seva gana de passar un veritable dia d´aventura.

 


eeeeeehhhh!!


mita´ls ara em troben a dalt, qué pensaveu que m´havia perdut?



 

Arribem al pantà sense més problemes, Maite queda embaladida amb la presa i l´estany, Nico explica la seva història i jo saludo a l´Alex que ha acavat la seva cursa per la muntanya, decidim baixar ràpid fins la arribada per prendre el refresc de final de caminada ofert pels "BLAUS".

Quan arribem no queda més que un got de refresc i un record de la caminada, però les sortides que ens proposen per lo que resta d´any ens fan patxoca a Maite i a mi, crec que repetirem amb aquests grans entusiastes de l´excursionisme que s´ho fan la mar de bé!!.
 

caseta del guarda i presa a l´esquerra, Nico a punt de fer la seva foto
                                

Acavada la sortida programada i tots tres amb bones cames, cap a les 12.30 hores sortim a veure el Centre d´Interpretació del Parc i la casa museu Verdaguer, que els meus amics opten per visitar, després un bon café, molt bona conversa de més d´una hora al bar del Centre i tornada a casa ja amb bon sol de tarde.