lunes, 30 de septiembre de 2013

CAMINS SECUNDARIS A COLLSEROLA

PUJADA DES DEL CAMÍ DE CAL NOTARI FINS A LA CARRETERA DE LES AIGUES
temps: 40 minuts

Aquesta es una ruta que volia fer algun temps, i que he fet avui tarda per preparar una sortida que tenim pensat endegar el dia 26 d´octubre, Joan i jo, per anar des de Ciutat Meridiana fins a Can Catà, passant per la part alta del turó de la Ventosa.   Per si de cas!, la baixada cap al camí de Cal Notari és una fugida natural pels que no aguantin la primera pujada que promet ser forta!!

http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5238270

primer sortim de casa, prop de Can Cortada.

rotonda de Can Cortada
Anem cap a les cotxeres d´Horta per la carretera del cementiri, i agafem el camí de sota de la glorieta, voltant la tanca, indicat amb el nom de Cal Notari, antic camí que vorejava una de les més famoses masies del barri, enderrocada per construir la Ronda de Dalt. 

carretera al cementiri

tanca de les cotxeres amb les marques de
les gratellades dels senglars de la nit passada

cami de Cal Notari

Continuem el camí fins a les primeres casetes que trobem a la part superior del barri de la Font del Gós, amb hort i d´autoconstrucció, hi trobareu un caminet que puja fins al mirador d´Horta a la carretera que va a Cerdanyola.

camí en pujada

barri de la Font del Gós



Pels qui no trobin la pujada cap al mirador, n´hi ha una altra manera de pujar a la carretera des de l´indret que marca la foto de sota.



carretera de Cerdanyola en sentit descendent cap al mirador

MIRADOR D´HORTA I APARCAMENT

Passat el mirador, només passar-lo, trobem la entrada a la pista a l´altra banda de la ctra de Cerdanyola, que puja fins a la carretera de les aigues.

entrada a la pista en pujada.

cartell a peu de carretera indicant adreces pel camí de les Aigues

LES SEGUENTS SÓN FOTOS DE LA PISTA EN PUJADA LLEUGERA,  que nosaltres fariem baixant el dia de la fugida, en lloc de fer  la baixada cap a Can Llosses.








vista general una vegada a dalt


carretera de les Aigues, 15¨ a l´encreuament de la ctra. del cementiri



BAIXADA DES DEL TURÓ D´EN BLAU FINS A L´ANTIC CAMÍ DE SANT ISCLE
temps: 40 minuts.

Aquesta es una altra fugida des de la carretera de les Aigues, a l´alçada de l´encreuament de la pista de pujada des de Ciutat Meridiana, fins a Canyelles i el cami de Sant Iscle.  Hi trobem aquesta sortida que en 40 minuts et posa a peus de l´antic camí de Sant Llatzer, en la rotonda de la plaça Karl Marx.

El camí fa una mica de pujada indicat com a accés al turó d´en Blau i d´en Segarra, és una pista ampla fins a trobar les antenes del segòn turó.




indicament de l´encreuament del camí que pujarem fins a dalt
des de Ciutat Meridiana  i fins al turó d´en Blau.

pista ampla en pujada lleugera


A l´arribada del final d´aquesta segona pujada tombem a mà dreta per dirigir-nos, ja amb vistes de la façana nord de la ciutat, cap al cim del turó d´en Segarra, amb les seves antenes característiques.

vista del turó de Montaca des del turó d´en Blau
turó d´en Segarra

VISTES DELS CIMS A DALT DE LA PISTA DE PUJADA

La baixada és una mica dura, jo que no tenia massa amortiguació avui, ho he passat una mica malament, amb dolors a l´esquena i el genolls, i la planta dels peus, que ja les soles de les botes van fent-se toves!!. Pedregosa i amb fort pendent, però val la pena, ja que té un desviament a mig camí per anar a la font de Santa Eulàlia, a mà dreta, ja descrita en un altra apartat d´aquest blog.

n´hi ha un altra camí a l´alçada que es va prendre aquesta
foto, que vaig fer fa tres estius, a la dreta, i que porta al
pont de la carretera del Cementiri.
També es una forta baixada!!


barri de Canyelles al fons