jueves, 8 de junio de 2017

GR-96, 1ª etapa PEU FUNICULAR- LA FLORESTA



Camí costerut al principi, pujant les escales que surten just darrera del COL.LEGI MONTSERRAT, i després més natural i maco conforme ens apropem al PANTÀ DE VALLVIDRERA i la confluència amb el GR-92, que puja de Vil.la Joanna a buscar la carretera de Molins al costat del nostre cami romeu.  Al final la baixada a buscar la RIERADA i CAN BOSQUETS ens deixa a uns metres de la carretera que surt de la Floresta cap a Vallvidrera i que ens endinsa dintre del poble i el seu abaixador.

Total: 2 hores i mitja


ESCOLA MONTSERRA I BAIXADOR

SENYALS A LA BARANA

ESCALES I BCN AL FONS



Primer fem la pujada escales amunt al sortir de l´estació de Peu de Funicular i recular per trobar l´escola Montserrat (desviació ben indicada) en el pal vertical de la vorera i en la barana.

Pujada costeruda d´uns 20´.

AL FINAL DE LA PUJADA TROBEM L´ENCREUAMENT

Arribem a l´encreuament amb la carretera de Vallvidrera al mig del poble i comencem a davallar  per la vorera que hi ha just davant nostre (carrer Reis Catòlics cap a la biblioteca Josep Miracle i el col.legi públic Nabi, amb el seu pont creuant el carrer).


COL.LEGI NABI I SENYAL

CAN CORTÉS

Entrem en la pista que baixa cap al PANTÀ DE VALLVIDRERA i creuem la seva passera.

A la sortida, compte amb el senyal a peu de terra just al final de la petita drecera!!,
tombem a la esquerra i anem per camí formigonat fins l´altre extrem del pantà, sense veure´l més que de lluny.

ENTRADA A PISTA AL FINAL DEL
CARRER REIS CATÒLICS 

PASSERA PANTÀ


SENYAL AMAGAT INDICANT EL CAMÍ A L´ESQUERRA

UN SIMPÀTIC COMPANY POSANT


PRAT I CAMÍ DRECERA A LA DRETA

Arribem a una pujada senyalitzada no molt forta, per sender estret, que ens deixa a peu de camí asfaltat del veinat de CAN SAURÓ.  Podem fer dos cosas, o tombar a ma esquerra i pujar el carrer de la Peineta, o pujar les escales fins a dalt el turó, totes dues sortides acaben juntes a l´esquerra (la senyalitzada es la pujada per les escales).  Trobem la primera pista curiosa del camí, i es que  en l´encreuament de Can Sauró trobem el nostre cami amic GR-92, tots dos camins s´endinsen per la primera pista enfoscada del dia per muntanya oberta i coberta d´ombra.


CARRER DE LA PEINETA

El camí surt de la pista principal a la dreta segons un senyal, i puja a dalt del camí de CAN PASQUAL, a on trobem una torre d´alta tensió.

El camí segueix recte fins a trobar una altra torre, que té tres desviacions  diferentes al voltant (no senyalitzades!!), seguim recte com ens indica el nostre bon criteri  A la dreta, costat nord-oest, trobem la vista de Can Cortés, a dalt dels itineraris de la Budellera.

NOSALTRES A LA DRETA!!











Comencem a pujar altra vegada, no molta estona, seguint pal indicador, i trobem la desviació a mà dreta per baixar a la urbanització de CAN CASTELLVI, i separarnos del nostre benvolgut GR-92, que ara si tomba a ma esquerra camí de la carretera de Molins.

Baixada per carretera asfaltada i formigó cap a CAN BALASCH, anem baixant i veiem a la nostra esquerra la muntanya que separa la Floresta de Sant Bartomeu de la Quadra.



primera casa de CAN CASTELLVI


BAIXADA AMB PISTA DE SORRA

Abans de pujar a Can Balasch el nostre cami tomba a l´esquerra per una baixada ben indicada cap a la RIERADA, trobem un cartell de prohició de baixada per bicis que no es respectat, com sempre.

En una estona sortim a CAN BOSQUETS i la seva sortida de cotxes cap a la carretera de Vallvidrera a la Floresta, el Gr-96 tomba a la esquerra just per davant de la masia, jo segueixo enfilant-me pel camí per sortir al poble.


TROBEM UN SENDER INDICAT CAP A
LA RIERADA

CAN BOSQUETS, EL CAMÍ ES EL DEL FONS A LA DRETA
SI VOLEU SEGUIR EL GR-96


Podem fer una combinació d´aquesta de 15 kms, amb la continuació por la RIERADA propiament, amb un total de menys de 30 kms i sortida per Molins de Rei.

http://festadelsbarrisbcn.blogspot.com.es/2015/07/floresta-molins-de-rei.html