lunes, 22 de mayo de 2017

GR-92 BEGUR-PALAMÓS

BEGUR-PALAMÓS

Feta en dues etapes amb centre de partida a la platja de LA FOSCA.

La primera des de la platja cap al poble de Begur amb final al Puig Boter, d´una hora de duració.

Segueixo el GR-92 cap al nord passant pel castell de Sant Esteve (reducte medieval encarregat per Jaume II per defensar el territori gironi dels moros), vaig fins a la platga del Castell per pista empedrada i després sorrenca, veig les casetes de pescadors i el mar amb alguna caleta perduda i accessible.

A l´arribar a la platja del Castell el camí tomba cap al nord i s´endinsa per un bosquet de brolla i màquia molt maco, amb pins i alzinars surerers.

Arribo a una plana amb una drecera neta després de creuar una riera per un pont, la riera del cami del Castell.  Ara toca pujar per un camí boscós i estar atents a les marques del GR, un desviament a l´esquerra i una pujadeta que es va enfilant entre pins, marcada una mica més endavant amb pintades als arbres i fites al terra.

A l´arribar al cim del Puig les vistes són maques cap a Palamós i Sant Antoni de Calonge, ens espera la baixada cap a Begur que faré en altre ocasió.

.





















La segona part surt del camí des de la Fosca cap al sud-oest i en 30´ pugem i baixem el Cap Gros i entrem a Palamós, passant al costat del Mediterrani, pujant escales i visitant un pal de posició topogràfica.

Quant arribem a la urbanització altra vegada el port esportiu de Palamós queda a la nostra esquerra, al qual hem d´arribar i veure des de la part alta del camí urbanitzat, que s´endinsa per la població des dels seus carrers més antics i alts