miércoles, 8 de abril de 2015

VILADECABALLS-VACARISSES, l´últim tram de la meva BCN-Collserola.


Després de que  l´any 1982 vam intentar, juntament amb el meu amic Jordi Serradell, arribar a Montserrat seguint el GR-6 sense aconseguir-ho, era de nit i els guies de la nostra expedició es van perdre a l´alçada de Viladecaballs, a on van acabar aquell famós dia.  I d´haver fet el tram de la Matagalls-Montserrat guiat pel meu amic Juan Vidal el passat setembre, fins al capdamunt del monestir des de Vacarisses.  Dia de trobada uolalera que vam compartir amb 20 companys més de camí.  Em quedava aquest tram per fer realitat la finalització de l´aventura Montserratina, més de 30 anys que han sigut completats amb èxit, en solitari aquesta vegada.

grup de caminants el dia de Vacarisses a Montserrat


Llegiu el relat dels fets.

Salida Viladecavalls-Vacarisses

14.40 hores
R4 des de la Sagrera hasta Viladecavalls, no confondre amb Sant Vicenç de Gonteres.15.00 hores
A l´altra banda de les vies, sentit contrari a l´entrada a la població, cap a la dreta del camí que hi surt, trobem el desviament entre la pujada a "Ca´n Buxeres" i el camí vell de Vacarisses, senyalitzat amb una fita antiga que marca "1 legua i 3/4", seguim aquest camí.


El camí es amable i agafa boniques vistes de la vall de Terrassa conforme puja de mica en mica, comencem a veure senyals pintades de color blau i groc.Anem tombant a l´esquerra, sempre seguint les senyals pintades i anem pujant cada vegada més.

15.30 hores
Arribem a dalt del primer cim, el cim de "La Barrumbina"


15.40 hores
Després d´una baixada entre roques arribem a trobar la ctra. que puja des de Viladecavalls a "Ca´n Buxeres".  Tombem a la dreta i seguim les pintades blaves i grogues en una altra pujada que a mitja alçada torna a oferir-nos boniques vistes.  Agafem banda nord i arribem a dalt del segón cim.16.00 hores
El segón cim són dos, el de "Guixeres" i el de "Bassotes", es pot pujar per camins diferents a cadascún d´ells, el camì segueix pel costat de les "Guixeres", tot dintre de la serra de "Collcardús".


antiga mina d´aigua??

marca al terra que porta a dos camins diferentes, dos cims
totals que es poden visitar, el camí té sortida cap a l´esquerra

Ca´n Buxeres des de "les Bassotes"
fita al cim de "les Guixeres"


16.24 hores
Després de la baixada respectiva, trobem un parell de verges morenetes en una creu i arribem al turó de "Can Margarit", a cota més baixa que la del turò precedent, una senyal ens recorda que estem a la serra de "Collcardús".
Les senyals segueixen cap el front, per mostrar les fites del camí de "Can Ros" i el "Forat del Vent", nosaltres baixem per la pista que hi ha a la dreta de la senyal de limitació de velocitat, en baixada forta.
A baix trobem una forquilla de camins, tombem a ma esquerra.

17.45
Després de més d´una hora de camí vorejant el cim que hi té l´antena, i amb vistes ja de Vacarisses arribem al pont de l´autovia, i el passem per sota, just a la sortida hi ha un caminet a ma esquerra, molt amagat, que puja cap a la ctra. d´entrada al poble venint d´Olesa, a la cruilla inferior trobem l´entrada a l´estació de Vacarisses- Torreblanca.

marca del GR-96, cami romeu de BCN a Montserrat


estació Vacarisses-Torreblanca


Total 4 hores de camí, 10 kms.

Dificultat mitja; les pujades són fortes però les vistes s´ho valen
4 cims i la meitat del camí per pista 1/4 en pujada i3/4 en baixada.

Punts interés:
-Masia Ca N´Buxeres  http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=5669
-Cims de "La Tarrumbeta", "Guixeres", "Bassotes",
-pi i alzina
-riera de Vacarisses.


No hay comentarios: