miércoles, 18 de mayo de 2011

Festes de primavera de L´Hospitalet

ANY 2011


PRIMERA NOTA D´AQUEST DIARI DE FESTES, POCA FESTA!!!.........., HEM ANAT D´ENTERRAMENT DEL MEU SOGRE FA POCS DIES, PERÒ SI QUE PUC AFEGIR ALGUNA NOTA A LO QUE EN PRINCIPI ERA EL MOTIU D´AQUESTA ENTRADA DE  BLOG:

El PREGÓ de les festes va còrrer a càrrec de l´alegre presentadora de T5, PAZ PADILLA ja que..., per si no ho savieu va participar a la sèrie rodada a L´Hospitalet, altrament dita "PELOTAS", del senyor Corbacho, sortit de la factoria Andreu Buenafuente....., i això va servir perquè la Nuria s´enrecordés d´ella, la Nuria o la repressentant corresponent,.... per començar les festes.


GENIAL, RISIBLE, DIVERTIDA, val la pena veure el video del següent link que inclou la seva "jartá" de chistes i acudits tant divetits com ella mateixa.....Nosaltres vam veure lo millor..., L´ACOMIADAMENT DE FESTA, que des de fa uns anys sempre fa la companyia "SARRUGA", fundada l´any 1994 pel Pakito Gutierrez, amb el seus ninots animals mecànics....., sempre originals.

Abans hi havia tingut lloc el CORREFOC de les colles de diables de la ciutat, de la Florida, el fills de la flama, http://fillsdelaflama.com/?page_id=355etc. amb porta de l´Infern inclosa per primer any !!!

Lo que no deixaré de destacar aquest any és el  genial, concert del "EL LOCO", genial!!, a més la recollida d´entrades a la porta és molt fluïd, jo vaig treure-les per "Atrápalo.com", i les havia de recollir a l´entrada, ho vaig fer sense cap dificultat, després unes cerveses a l´entrada, mentre tocaven els murcians MCLAN, també molt "canyeros", i a disfrutar de l´espectacle del nostre ídol, sempre les mateixes cançons però és el que nosaltres volem d´ell, marxa a la vella usança, per cert va treure a CARLOS TARQUE a cantar "FEO-FUERTE Y FORMAL" després de més d´una hora de concert i encara va seguir una bona estona.

videos de "El Loco" en la Farga el dia 29-4-2011


ANY 2012
Laia Font Roca, Esparreguera, 1987
Tècnica superior en imatge, estudiant del grau de disseny gràfic a l’Escola d’Art i Disseny Josep Serra i Abella de L’Hospitalet. El seu projecte, que encapçala aquest programa, ha guanyat el concurs de disseny del cartell de les Festes de Primavera de L’Hospitalet 2012.

Aquest any el que hem vist de les festes són els actes del dia 22 d´abril, diumenge, incloent la TROBADA DE GEGANTS, especial perque es celebrava el 50é aniversari del GEGANTS GRECS de la ciutat, i que
com a plat fort van comptar amb la visita dels gegants del PI de la ciutat comtal, ells mateixos al seu blog de colla parlen de la trobada d´aquesta manera.....

"Fa molts anys que no som presents a l’Hospitalet, i encara menys amb la formació amb què avui desfilarem pels seus carrers més cèntrics. En plenes Festes de Primavera de la ciutat, els gegantons del Pi i els gegants del Pi participaran a l’acte de celebració del cinquantenari dels veïns gegants Grecs  de la Ciutat de l’Hospitalet.

Les figures, estrenades el 17 de juny de 1962 i construïdes per l’olotí Lluís Carbonell i Colom, són d’una imatge clàssica i preciosista. Han estat presents en actes d’especial rellevància històrica com aniversaris de gegants centenaris o festes en què es demanava les figures amb més qualitat escultòrica del país. 

En Roc i l’Eulàlia, com es coneixen els gegants en record als patrons de la ciutat, fan d’amfitrions de la festa junt amb en Jaume I i La Seva Esposa, gegants vells
o Romans de l’Hospitalet, amb 84 anys a les seves espatlles."
gegants Sant Joan Despí

GEGANTS GRECS DE L´Hgegants romans l´H

Hi van prendre part gegants d’arreu del país: Sant Joan Despí // Arenys de Munt // Castelldefels // El Bon Pastor // la Marina // el Casc Antic // Trinitat Vella // Bellvitge // Titonyetes // TRO // Santa Eulàlia // Ciutat Comtal // La Florida // gegants de Logronyo // gegants portuguesos de Pinhal Novo.

També com a actuació estrella, la dels Castellers de Terrassa, que ja van ésser el 2010 per la mateixa fita, amb un 4 de vuit d´arrencada, de la colla de Caldes de Montbuï, amb un 6 de quatre, i l´anfitriona, la Colla
Jove de L´H, amb un 6 de tres, gràcies a totes elles per la seva aficció, la nostre neboda va disfrutar amb l´exhibició CASTELLERA d´aquest any.any 2012actuació any 2010

El dia 21 amb la pluja, que va caure a primera hora de la nit, i que també va deslluir el partit Barça-Madrid, que per cert vam perdre els culés!, no vam poder disfrutar del CORREFOC JOVE, ni de l´actuació musical de la Farga, amb "Love of Lesvian", el divendres va tocar "Amaral" per començar la festa, el qual PREGÓ, va ser honorat per la preséncia de TONI ALBÀ fent de rei.

http://www.youtube.com/watch?v=HlT7MdGPoMo

http://digital-h.cat/web/digital-h/galeria%20fotografica

                                                                                2014

Aquest any la novetat ha sigut que s´ha deixat el show de la última nit a càrrec dels diables grans i no s´ha programat la festa gran de cada any, que sempre tenia sorpreses d´escenografia i montatge molt agradables.

A canvi hem tornat a tenir concerts per joves gràtis al només acabat d´estrenar parc de la Remunta.

La Pregonera ha sigut l´Amparo Moreno, molt canviada d´aspecte!!.

Els concerts de la Farga han sigut ha càrrec de Melendi, El Mag d´Oz i Rosendo.

I la cercavila, únic acte que hem pogut presenciar en directe, ha sigut meravellosa, amb gegants del Prat, de l´Hospitalet, d´ Horta-Carmel, el nostre drac Jussà i el tabalers del Carmel, del Paral.lel.  Tot amenitzat  amb molta marxa i soroll.

Una altra novetat ha sigut la Fira de la Terrissa de la Rambla de la Marina, i la caminada pel riu de "l´H Camina".

Fira de la Cervesa

màgic convidat per la Guàrida Urbana de l´H
donant classes d´urbanitat


Cercavila 2014

Correfoc de diables petits
 els nostres a l´Hospitalet amb el drac Jussà

la capçalera de la gent del Prat

                                     plaça de l´Ajuntament
 
la Porta de l´InfernNo hay comentarios: