sábado, 15 de noviembre de 2014

VISITES GUIADES AL RIU LLOBREGAT (Aj. Cornellà)






http://www.cornella.cat/files/contenidos/Medi%20Ambient/2014/VISITALLOBREGAT2014_baixa.pdf


Avui dia 15 de novembre hem anat un grupet d´unes 15 persones, convidats per uns amants de la natura que treballen subvencionats per l´Ajuntament de Cornellà, a veure espècies d´aus a la vora del Llobregat.



Hem sortit del costat de la passera del riu al darrera del camp de futbol de l´Espanyol i hem fet un tomb, acompanyats de prismàtics, bicicletes i molts cornellatencs, per l´altra riba del riu.  En unes dues horetes hem pogut veure Bernats Pescaires, Martinets i Tortugues inmenses de riu.  

Hem parlat d´espècies invasores de flora i fauna al riu, la canya títpica n´es una d´elles, la cotorra verda, el senglar i el gat, per exemple.  Hem parlat de serps autòctones, la serp verda, una de les més grans d´Europa, no verinosa.  d´espècies que hi viuen tot l´any al riu, convivint amb la gent, perquè s´han acondicionat amb la vida que els hi brindem, i les nostres comoditats.  de com es manté net el marge del riu gràcies a la ramaderia. de com es fan servir els seus prats, fins i tot per jugar al golf, o caçar, sempre que siguin unes espècies determinades, com caderneres, i lliurant altra vegada les femelles de l´espècie, etc.

Però lo més sorprenent es quan l´Antonio ha agafat la guia del grup, que ens esperava a la tornada, i ens ha ensenyat el secret màgic que guardava al sarró que tenia penjat d´un arbre darrera seu. 

Antonio ha tret un pit-roig preciós que ha ensenyat, ja anellat, abans de deixar que uns nois el tornessin a alliberar, el que ha fet les delícies de tothom, i dels més petits per suposat.  Ha tret un Mosquiter comú, ocellets salvatges que ell mateix s´encarrega de caçar amb xarxes, per anellar i alliberar després, aus que es troben després a molts kilòmetres de distància, a l´altra banda d´Europa.



Tot molt alliçonador, maco i ple de sentiment i amor per la Natura, fent feina de conscienciació i respecte vers el riu.

Molt recomanable, i a més gratuita, aquesta activitat es fa una vegada al mes, i personalment recomano fer una visita guiada pel seu significat de descobriment d´alguna cosa que ens proveeix de oxígen i salut ben a prop de casa nostra.



l´Anttoni explicant com s´anellen les aus 



pel plomatge s hi pot saber l´edat de l´au




Tallarol de cap negre

Mosquiter comú

Pit Roig preciós



No hay comentarios: