jueves, 13 de agosto de 2015

GR-5 etapa SITGES - OLESA DE BONESVALLS

-Sortida de Sitges a les 11 hores 30´, arriba amb el tren des de Passeig de Gràcia.-Cerco la sortida de Sitges pel CAMI DE LA FITA, per sobre de l´estació
-Pujada al COLL DE LA FITA (dura i exigent, 30´, encara que al principi de la jornada no acaba de cansar massa les cames)


-Desviament a dalt del coll, esquerra, per anar cap a la masia del COLL DE L´ENTREFORC (camí maco entre pineda i arribada a dalt amb les primeres vistes de la majestuositat del parc del Garraf).

-COLL DE LA POTA DEL CAVALL (les vistes de soletat, de sol, de plana ondulada i seca són increibles, desitjant arribar a dalt, es fa el canvi de vertent amb bones sensacions encara).

-Baixada a la RIERA DE JAFRA (baixada molt maca, que es disfruta amb vistes d´Olivella i Sant Pere Pescador a l´esquerra).  La PLANA NOVELLA queda a la dreta i es veu en trams no tancats per colines.-Hem fet 1 hora i 30´ de camí i comença la part més dura, la pujada al MASET DE DALT i el COLL DE LA LLEBRETA (camí que puja al ple sol per una pista ampla, amb un bon pendent, després a dalt es tomba a la dreta i el cami de carena es sempre en pujada fins arribar a CAN GRAU) (Jo vaig trigar més d´una hora en fer aquest tram en ple estiu, el pendent i la calor em va fer girar l´estòmac i perdre líquids, que em van fer descansar en mig del camí de carena per fer una petita bacaina, sota un pi que em donava molt poca ombra, vaig fer un most i em vaig recuperar lo just per acabar la jornada).


-Arribada a CAN GRAU (ja arribat a la primera fita de la meitat del camí, vaig poder prendre fotos molt maques, Can Grau es un Centre d´Interpretació del Parc amb un observatori astronòmic petit visitable.-Són passades les tres de la tarda i passo per darrera del centre i arribo, en una altra petita pujada, a un petit oratori amb una verge a dalt.-Pista planera, per fí!!, bastant temps a l´ombra, creuem el PRC-37 i el GR92 (trams 3), i anem baixant cap a la RIERA SAPALLA.


-Passo per l´AVENÇ DE L´ESQUERRÀ (faig unes fotos...., lloc que m´imaginava més ample, però igual de profund, penso que encara no m´he encreuat amb ningú, i tampoc n´hi ha cap persona fent baixada en rappel a l´avenç).


-Arribada a la RIERA SAPALLA (pedregosa i plana, a l´ombra, fem uns altres 30´ de camí)

-Agafem el desviament a la dreta sortint de la riera i arribem a tenir les primeres vistes d´Olesa en pocs kilòmetres.  Hem trigat unes 6 hores en fer els 15 kms. totals.


-Avís als navegants, a l´arribar a Olesa, seguint les marques del Gr-5, que han sigut magnífiques fins a l´entrada del poble en que es tornen una mica confoses, però que vaig trobar, n´hi una font magnífica que raja aigua fresca i abundant, uns bancs per descansar i bona ombra de morera i pollancre, molt aprofitables.-Després passeig per Olesa, poble molt maco, amb el seu castell Hospital, al costat del camí que portava de Barcelona a Vilafranca, i que va construir el comte Guillem de Cervelló al segle XIII.  La seva esglèsia es molt maca, l´esglèsia de Sant Joan Baptista.-i la continuació del camí, entre vinyes promet.....

Link de la misma ruta hecha por Carles Danon en mayo del 2012

htthttp://carlesdanon.blogspot.com.es/2012/05/gr-5-1-sitges-olesa-de-bonesvalls.htmlp://carlesdanon.blogspot.com.es/2012/05/gr-5-1-sitges-olesa-de-bonesvalls.html


No hay comentarios: