sábado, 15 de agosto de 2015

Festa Major Castelldefels 2015


Primers d´agost, mig mes i les festes més esperades de la faixa de mar del costat oest més proper a BCN, les festes previes a la gran trobada el dia 23 a Sitges.

Festes de Castelldefels, sempre fidels a la seva tradició comencen pel seguici de cultura popular, amb algún grup convidat (aquest any amb sigut els bastoners de Roquetes del Garraf), primer el pilar dels castellers (els camises grogues), després en la cercavila, els gegants d´Eramprunyà i els pirates (el Dragut i l´Oxalí), també el drac de foc "Gar i Got", amb els diables fent costat, després els balls de bastons, els balls de gitanes i cintes, i al final el grup convidat.

I com sempre també, a l´acabar els versots satànics al pla de l´esglèsia de Santa Maria.





















Aquest any, i després de molts de no haver-me acostat, he trobat però una gran novetat, els concerts de jazz al pati d´armes del castell.  Els dies principals de festa major, a partir de les 22.30 hores i fins a 02.30 de la madrugada, el castell s´obre lliurement al públic, amb gran èxit, com vaig poder comprobar el dia 14, per oferir una visita lliure a les estances de la part superior, i un concert de jazz obsequiat amb una copa de cava en un bar habilitat en els jardins del castell, a la llum de les làmpares.

El dia 14 va ser Thais Morell i Ignasi Terraza Trio, i el dia 15 la Violeta Curry i el Dick Them Trio.

També com sempre, ja no als jardins de la Muntanyeta, sino a la mateixa plaça de l´Ajuntament, que també es de l´esglèsia, es fan els concerts més multitudinaris, aquest any "Dança Invisible", i els ja fidels "Hotel Cochambre" i "Orquestra Plateria", cap a les 24.30 hores.

La pregonera d´aquest anys, l´actriu Roser Camí, molt afable i estusiasta, amb bons records dels seu Castelldefels al voltant de l´avinguda de la Pineda, de turistes de Barcelona, de petxines i menjars de mar, de jocs i de trobades d´avis al costat de la platja.  Un 10 per la pregonera del 2015.

Els focs artificials l´últim dia, a la plaça de les Palmeres, al costat del mar, que repeteix focs després d´un mes que van ser els de la festa de pirates de baix mar, i el.ludint tot perill d´incendi com es tradicional des de fa un munt d´anys.













No hay comentarios: