miércoles, 4 de mayo de 2016

PANTÀ DE CAN BORRELL I SANT VICENÇ DEL BOSC

distancia: 9 kms aprox
duració: 3 hores sense parar


sortida del punt d´encreuament de la pista que porta a Can Borrell i la ctra de Cerdanyola, al costat del Patronat Flor de Maig, lloc a on podem deixar el cotxe

Pas per la desviació cap a Torre Cendrera a la dreta, que després trobarem en la tornada

Arribada a la masia-restaurant de Can Borrell





A la part del darrera de la masia trobem una pista en ascens que indica Pantà de Can Borrell, deixem a l´esquerra la que porta cap a Sant Abjutori.


Can Borrell



Encreuament amb una pista a la dreta que porta a la ctra de la Rabassada, seguim recte.

Arribem a un encreuament que baixa a la presa del pantà, si seguim el camí recte acabarem al mateix lloc a on baixen els esglaons.


pont colgant al fons

el pantà es petit i en fondalada, molt típic de Collserola







Tornada pel mateix camí fins 50 metres abans de l´encreuament en la part trasera de la masia de Can Borrell, allà trobem un sender amagat a mà esquerra, excavat en la pedra, que no té senyal indicadora en aquell punt de pas, però que és l´entrada del sender de petit recorregut PRC-38 cap a Sant Cugat, i que vé de Vista Rica.

Arribada, després de fer obaga i senderet agradable, sense molta pujada, a la partició en dos del PRC (+endavant el tornarem a trobar abans d´arribar a l´ermita de Sant Vicenç del Bosc), jo vaig agafar el camí de la dreta, que baixa cap a una altra obaga que em va semblar molt agradable per l´hora del dia.

Arribada a la desviació cap al torrent de l´ermetà, passem de llarg

Arribada a la font de l´ermetà, en una fondalada pronunciada.






font de l´ermetà

Passem uns esglaons i un remont pintorescos, creuem recte un enforcall.





Arribada a la font de Sant Vicenç del Bosc, després de baixar a una altra fondalada, la del Torrent de Can Gordi, si pujem a la terrassa superior i ens posem mirant al camí que portaven i la part trasera de la font, tenim a la dreta el caminet que ens porta a les restes de l´ermita, lloc quasibé diria que embruixat, amb la creu a on era situat l´altar, i a la part del darrera nostre el camí de sortida cap a Sant Cugat.


font Sant Vicenç

ermita



Seguim cap a Sant Cugat i arribem a la vista de la masia de Can Gordi.

Can Gordi

part trasera Can Gordi

Tombem a la dreta cap a Can Borrel i la Torre Negra (pista ampla altra vegada).





Busquem el camí de passejada i pasem al costat d´una masia antiga que estàn rehabilitant, un noi jove que està pintant les vigues del sostre em veu i em saluda,



Tornem a trobar un camí pintoresc i maco, estret i a l´ombra, que va fent drecera i que ens porta cap al pi d´en Xandri.  Sortim a una plana de conreu molt ampla, que creuem enganxats a l´esquerra.





Vista del Pi d´en Xandri.

Pi d´en Xandri


Just a la petita plaça, que avui està fent servir un col.legi o un grup excursionista, i que tenen decorada amb globus vermells, tenim un caminet a la part del darrera que ens puja, a través de conreus, cap a la pista que va a buscar la part del darrera de la Flor de Maig.  Haurem de tenir una mica de paciència en la pujada, ja que no es la primera pista ampla que trobarem a l´altra banda dels conreus, sino una paral.lela que comença uns 400 metres més amunt en la muntanya, i que aonseguirem trobar si ens endinsem pels caminets en pujada que surten a l´esquera del camí.

Pujada cap a Flor de Maig, també és el camí que baixa a Can Borrell i que vam trobar a l´inici de l´excursió.  Nosaltres anem cap a la part posterior de Flor de Maig, a on hi trobarem un dipòsit propi de servei d´aigues.



Torre Negra, propietat de Nuñez i Navarro i en
reclamació dels veïns de Sant Cugat.












lloc de pujada a pista paral.lela emprat avui





just al costat d´aquest cartell trobem la pujada cap a la pista paral.lela, pel que no llegeixi bé el que diu, posa "zona d´ensinistrament de gossos"











Volem el dipòsit i trobem just a l´altra banda un caminet que baixa a una porta posterior del recinte.

dipòsit aigua

porta trasera i caseta de gos, avui sense amo

Continuem voltant la cerca i comencem a escoltar enrenou de cotxes.

pista lateral que volteja el recinte Flor de Maig


Fi de l´aventura a la porta de Flor de Maig, el cotxe està uns 100 metres més amunt en la ctra de Cerdanyola.




No hay comentarios: