lunes, 5 de junio de 2023

ZONA PICNIC LES ARENES CAMI DEL GR-173 A SANT LLORENÇ

sortida de la zona de pic nic de LES ARENES Pujo per una pista planera que creua un pont sobre el riu RIPOLL a dreta de la ctra que puja de CASTELLAR DEL VALLES A RELLINARS. 

 Segueixo per pista asfaltada amb vistes a LA MOLA i cap a la urbanització de cases modernistes de LES ARENES.

descobreixo que al lloc que passo, petita zona poblada amb casetes molt maques, de tipus modernista i amb molt de valor patrimonial, es poblada des d´època medieval, després masia de conreu aprofitant l´aigua del Ripoll i les torrenteres properes, i per fi colònia d´estiueig que va servir fins i tot al presiden Macià per anar amb la familia i fer aplecs polítics. Ara ocupada per monges i amb hostal famós de quan paraven a fer estiu. 

 

Al final de l´urbanització i a ma dreta, senyalitzada com a cami GR-173, enganxada a una tanca de finca, un camí extret baixa a les fonts del ROMANI I L´ESPIGOL, molt maques, de fontada i amb taula de berenar. 

 






Un cami a l´ombra molt maco i fresc en porta al riu i creuant el vado al pont de la ctra 122 i l´ermita DE LA MARE DE DEU DE LES ARENES, origen primitiu de l´indret, lloc de peregrinatge, miracle i ermitans, cedit pels propietaris de la VALL D´HORTA als primers monjos benedictins que es van establir. 

 






Torno a creuar el vado i pujo a trobar la pista que va seguint el GR cap a SANT LLORENÇ SAVALL, passant pel GUAL DELS PLATANS. 

 


A uns 10 minuts comença la forta pujada i torno. total una hora i tres quarts. 

La propera per trobar la sortida des del RACÓ cap a MATADEPERA uns 10 kms amb forta pujada.

No hay comentarios: