lunes, 2 de abril de 2018

GR-5 etapa 5 CASTELLBELL-RELLINARS

7kms.
pujada máxima de 200 metres



Etapa agradable, curta i de poca pujada, amb molt bones vistes de les muntanyes properes, inclosa Montserrat, cami enlairat i amb molta vegetació, pins i romero florit, terra argilós i roca sedimentaria formada per còdols i ciment calcari.

Comença el camí des d´un dels carrers de l´entrada de la colònia de la Bauma a Castellbell, el carrer de la Riera, el GR-5 vé de l´altre banda de la carretera C-58 que surt de Monistrol i puja camí de la fàbrica del Burès. EL GR fa servir aquesta part del poble per pujar cap a la muntanya i allunyar-se del riu.



Pujem pel carrer i passem per sota del pont carreter, el camí fa pujada llarga, i passa per zona urbanitzable i amb alguna fàbrica situada als afores.  Els senyals són correctes.

A la sortida del primer nucli habitat trobem un camí amb vegetació ben senyalitzat a l´anada però confús a la tornada, que ens porta a un altre petit nucli habitat.

Després altra vegada al bosc i trobem les vies de la R4 i el pont vell que el creua per sobre, i després el tunel per sota la A-16 a continuació

Ara vé la millor part, una pista de pujada ens porta fins a la granja derruida de Can Gall de Dalt i d´allà bé el caminet carener que durant quasi 40 minuts va enfilant cap al collet dels Capellans, ens rodejen pins nous, romer i terra argilós sovint frequentat per motos de trial en un reguerot de només 50 cms d´ample, gran aficció en aquestes contrades per aquest esport, domini de la familia Tarrés.

La pujada als rocs dispersos de codols montserratins amb les estructures de les motos de trial fent accelerades sobtades, es un delit pels nois-es de Rellinars.

Arribem a dalt del collet, i canviem d´orientació, amb vistes ara cap al Pirineu, una pista ampla ens porta ara en 40´ a la part oest del poble de Rellinars, inici de la zona del Sant Llorenç del Munt.


No hay comentarios: