miércoles, 1 de junio de 2022

TRAM ETAPA 7 SANT LORENÇ SAVALL-LA FERRERIA

Ja per fi he arribat a la solució del que va ser l´error de sortida de pista agafada a l´anterior passejada que volia trobar aquest camí, i que va acabar a l´Alzina Balladora" del camí del GR- 173. L´he trobat, si!!, però amagadísima, com ja vaig intuïr, a l´esquerra del camí, a uns 500 metres de la sortida de Sant LLorenç. 

 

I es que a aquest desviament tant important, per la gent que vol costejar pel nord la serra i arribar a Gallifa i Sant Feliu, trobant pel camí l´antiga ruta de la Matagalls-Montserrat, i el desviament al sud-oest que baixa cap al GR-173 i Castellar del Vallés, que vaig fer l´altra vegada, i que suposa un desviament al GR-5 de ben be altres quasibé 45´, hauria de tenir, per qualificació de camí i rang, un post propi amb una sola indicació "CAMI DEL GR-5", ben visible i en lloc a peu de pista.

DESVIAMENT MAL SENYALITZAT, A 150 METRES DEL PENDENT DE CASA EL MOSSEN
A L´ESQUERRA, TAN SOLS LA CORDA RECORDA QUE PER ALLÀ PASSA UN CAMINET

 

Ja trobada la pista que s´enlaira entre alzines, amagada i ombrívola, he trigat uns 45´ en arribar a dalt a la pista asfaltada i amb sauló, seguint corriols i pistes ben senyalitzades, encara que amb pintades antigues. 

 

L´únic tros una mica mal marcat, es el terral que hi ha a la sortida del tram emboscat, trobem dos camins, el que baixa va cap a St JAUME DE VALLVERT, i el que puja al terral d´arenisca, es el bó, ja a pocs metres de la pista asfaltada, allà hi trobem una fita que marca el desviament cap a el GR-173 i la baixada a Castell de Gallifa i la Ferreria. 

 

  TERRAL D´ARENISCA QUE TAPA EL CAMÍ AL FONS, QUE JA PUJA A LA PISTA ASFALTADA




SENYALS QUE INDIQUEN ELS DESVIAMENTS A DRETA I ESQUERRA;

DRETA CAP AL GR 173 I ESQUERRA CAP A LA CONTINUACIÓ DEL NOSTRE CAMI

 

 Tombem a l´esquera i baixem una bona estona, sense massa pendent, cap a la ctra de Sant Llorenç a Sant Feliu. Trobem la deviació en gir tancat a la dreta, cap al sud, que torna a trobar pista de terra ampla i marques esvaides de GR, per allà baixem en poc temps a una drecera ben marcada que es a on trobem les marques de l´antiga pujada de la Matagalls, i la pujada a CASTELL DE GALLIFA, Una mica més endavant, passada la casa i la pista feta recentment amb sauló, trobem una baixada amb fort pendent, que ja veiem com tomba altra vegada al nord, i enfila cap als turons de Sant Feliu, aquest camí el faré de tornada properament

 


FINAL DE CARRETERA ASFALTADA I DESVIAMENT MARCAT AMB SENYALS VERMELLS I BLANCS A LA DRETA, CAP A LA NOVA PISTA I LA DRECERA QUE MARCA EL POSTE DE BAIX



 

No hay comentarios: